هر نوع عطر دستكم از سه جزء تشكيل يافته است كه فراريت و وزن مولكولي آنها تا حدي باهم تفاوت دارند.
جزء اول: جزء اول كه تاپ نوت ناميده مي شود، فرارترين ماده و مشخصترين بو را در دارا بوده و در توليد عطر كاربرد دارد.
جزء دوم: جز دوم كه ميدل نوت ناميده مي شود، كمتر فرار است و عموما عصاره يك گل (بنفشه ، ياس و غيره) است.
جزء سوم: آخرين جزء يا اندنوت، كمترين فراريت را دارد و معمولا يك رزين يا پليمر مومي است.
ساير تركيبات عطر
تركيبات ديگري كه در عطرها بكار ميروند، شامل الكلها و استرهايي با وزن مولكولي زيادند. يك نمونه، ژرانيول (با نقطه جوش 230 درجه سانتيگراد) يك جزء اصلي از روغن ژرانيوم (شمعداني معطر) تركيهاي است. استرهاي اين الكل ، براي ساختن ماده معطر سنتزي كه بوي رز دارد، در عطرسازي بكار ميرود. مثلا استري كه از واكنش ميان ژرانيول و اسيد فرميك تشكيل ميشود، بوي رز دارد.
عطرها نوعا 10% تا 25% اسانس عطر و 75% تا 80% الكل و يك ثابت كننده براي نگه داشتن روغنهاي اسانسي دارد. عطرها به بيشتر مواد آرايشي افزوده ميشوند تا محصول بدست آمده بوي مطلوب داشته باشند؛ اين مواد بوهاي طبيعي و ديگر اجزايي مانند مواد جاذب جنسي را ميپوشانند. آنها بعلت داشتن الكل ، خاصيت ضدعفوني و باكتريكشي ملايمي دارند.
اقا خیلی وبسایتتون عالیه
ممنونم
ممنون